Özel Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?
AksuVital Özel Harnup Pekmezi içeriğindeki keçiboynuzu yani harnup ağacından meyvesine, meyvesinden tohumuna çok farklı amaçlarla kullanılır Keçiboynuzu ülkemizde yöreden yöreye “Harnup", "Harup", "Boynuz", "Buynuz" ve "Kerti" de denebilir
Harnup Özü, yüksek besin değerlerine sahip bir gıdadır. Dünyadaki en eski bitki türlerinden olan şifa deposu keçiboynuzunun, zengin besin değerinin yanında yüksek miktarda antioksidan maddeler içerir.
Keçiboynuzu genel anlamda inanılmaz bir enerji deposudur.
Lif oranı yüksek, antioksidan açısından zengin, düşük şeker ve yağ oranı ile glütensiz ve kafeinsiz bir besin kaynağıdır. Özellikle çocukların gelişimde çok faydalı olduğu bilinir.
Keçiboynuzu meyvesi ve pekmezi içerdiği %52-62 toplam şeker miktarı ile enerji içeriği yüksek gıdalardır. Bunun yanı sıra yüksek mineral madde içeriğine sahip olup, özellikle de potasyum (843-1215 mg/kg), kalsiyum (251-361 mg/kg), fosfor (85-681 mg/kg) ve magnezyum (63-326 mg/kg) açısından zengindir. 3944.7 mg/kg toplam fenolik madde içeren keçiboynuzu meyvesinin lif içeriği ise 258.3 g/kg’dır.
Ürün İçeriği: Keçiboynuzu (Harnup) Özü
Saklama Koşulları Ve Raf Ömrü: Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Raf ömrü 2 yıldır.
Gramaj: 680 gr
- Üretim tesisimizde ISO 22000:2005, ISO 9001:2015 ve Helal standartları uygulanmaktadır.