Arı Poleninin Faydaları Nelerdir?
Polenin yapısında insan sağlığına faydalı karbonhidrat ve ferment, yirmi iki ve yirmi yedi madensel tuz bulunmaktadır. Ayrıca A,B,C,D,E,H,P vitaminlerini de bolca ihtiva eden polen kalsiyum, silisyum, çinko alüminyum silisyum ve soyum alüminyum bakımından da zengindir. Arıların dünyasından çıkan diğer tüm besinler gibi polenin de değeri oldukça yüksektir. İnsan sağlığına olumlu etkileri bu kadar yüksek besleyici ürünlerin işçisi arılar yeryüzünden yok olurlarsa, dünyada yaşam tamamen bitecektir.
Polen nasıl tüketilir? Poleni özellikle yoğurt ile karıştırarak, süte katarak, yulaflı tahıllı karışımların içine ekleyerek, salatalara serperek, salata soslarının içine ekleyerek, meyve suyu ile beraber tüketebilirsiniz. Poleni tüketirken özen gösterilecek en önemli konu sıcak besinlere eklemeden tüketmektir. Isıtılacak bir besinle tüketmeyi düşünüyorsak öncelikle ısıtma işlemi tamamlanmalı ardından polenimizi ekleyerek tüketmeliyiz
Polenin faydalarından yararlanmak için AksuVital ürünlerini kullanabilirsiniz.