Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir?
AksuVital Alıç sirkesi; Ekstraksiyon yöntemiyle Alıç meyvesinin etken maddelerinden elde edilir.
Alıç Sirkesi, Rahatlatıcı etkisi sebebiyle de son zamanlarda kullanımı artan, tercih edilen sirkelerdendir.
Alıç; Dünyanın pek çok bölgesinde, Türkiye’de de Batı ve güney Anadolu bölgelerinde doğal olarak yetişmektedir. Alıç çiçekleri ilkbahar aylarında; özellikle Nisan ve Mayıs’ta açarlar. Beyaz ve pembe renkli çiçekleri hoş kokuludur. Alıç meyvesinin hasat zamanı ise sonbahardır. Sonbaharda çiçekleri tam açmadan, ağacın kabukları ile meyveleri toplanır ve kurutulur. Kurutulan bu meyveler, kabuklar ve hatta çiçekler toz haline getirilir.
Bitkinin meyve, yaprak ve çiçekleri sağlığa destek amaçlı kullanılmaktadır.
Alıç meyvesinin içeriğinde yoğun C vitamini vardır. Ayıca alıç meyvesi antioksidan bakımından oldukça zengindir.
İçeriğinde koruyucu, renklendirici, aroma ve tatlandırıcı içermez. Katkısızdır. Filtrelenmez. Filtre edilmediği için tortu oluşabilir. Sirke formatına getirilmiş alıç meyvesi, son zamanlarda popüler sirkelerdendir.