Andız Pekmezinin faydaları nelerdir?
Özellikle Türkiye’ye has olan Andız Pekmezi, Güney Anadolu’da Toros dağlarında yetişen “andız” çam ağacının kozalaklarından toplanır. Çam ağaçlarının meyvesi olan andız birçok işlemden geçirilir.
Andız pekmezi birçok pekmeze nazaran çok daha yoğun bir kıvama sahiptir. Andız pekmezi diğer pekmezler kadar tatlı olmayıp daha acıdır. Bu sebeple tek başına tüketemeyenler için tahinle tüketimi önerilir.
Ülkemizde Mersin ilinde çokça üretilir. Andız pekmezi doğal bir takviye besindir.
AksuVital Andız pekmezi, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve sodyum içeriği bakımından oldukça zengindir.
%100 doğal bir antioksidan olan andız pekmezinin vücut direncini arttırmaya yönelik birden çok faydası bulunur.
Özellikle gelişim çağındaki çocukların kullanması tavsiye edilir.
Pekmez ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir husus daha; pekmezin doğal yapısından ve yoğunluğundan kaynaklanan tortulaşma olabilir. Bu tortulaşma bozulma sebebi değildir.
Bu haliyle direkt olarak veya sıcak suda çözerek tüketilebilir.
Aksu Vital Andız Pekmezi hiçbir şekilde koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı bulunmaktadır. %100 doğal ve katkısızdır.
Ürün İçeriği: Özel Andız Pekmezi