Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 25 78
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Aksubal Kestane Balı
Aksubal Kestane Balı

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Balın yapısında doğal olarak çeşitli proteinler, aminoasitler, çeşitli vitaminler: B vitaminleri, C vitamini, niasin, pantotenik asit, riboflavin, çeşitli mineraller: Kalsiyum(Ca), Bakır(Cu), Demir(Fe), Magnezyum(Mn), Fosfor(P), Çinko(Zn) bulunur. Ayrıca fenolik bileşikler, antibiyotik fonksiyonu gören inhibin ve mikro nutrientler (az bulunan besin maddeleri) bulunmaktadır. Arılar 1 kg bal için 120-150 bin hektar boyunca yük taşırlar. 50 bin kilometre uçarlar ki, bu dünyanın çevresini 1,25 defa dolaşmak demektir.

Yaşamın her döneminde beslenme, bakım ve tedavi amaçlı kullanım alanı bulabileceğiniz kestane balı, yüksek karbonhidrat içeren, enerji veren, içeriğinde fenolik bileşikleri, vitaminler, mineraller ve diğer önemli etken maddeler sayesinde son derece özel, besleyici, sağlıklı ve faydalı bir gıdadır.  

Kestane balı, çiçek balına nazaran daha koyu tenli bir renge sahiptir ve çiçek balından 2 kat fazla demir içerir. Kestane balı arıların kestane çiçeklerinden topladıkları nektarlarla ürettiği baldır. Kestane çiçekleri haziran ayının başında çiçek açmaya başlar ve arıların ilgi odağı haline gelir. Koyu kahve renge sahip ve yoğun kıvamlı olan kestane balı; tatlı ve keskin, buruk, biraz acı, kestaneye has tadı ve kokuya sahiptir. Soğuk kış günlerinde afiyetle tüketilebilir.

Ballar arıların topladığı değişik bitki kaynaklarına göre farklı aroma, tat, görünüm, yoğunluk ve kristalize yapıya sahip olabillir. Aynı şekilde ballarda akıcılık kimyasal bileşimi, rutubet, enzimler, vitaminler, şekerler, asitler, kolloidal maddeler ve bileşimi bilinmeyen maddeler bakımından değişiklik gösterebilir.

Balın rengini, şeker dengesini ve tadındaki farklılığı tamamen toplanan nektarlardan sağlamaktadır. Çiçeklerdeki aromalı uçucu yağ sayesinde her bal içerisindeki çiçeklere göre kendine has bir kokuya sahip olur.

Aksubal, Türk Gıda Kodeksinin (TGK) 2020/7 sayılı Bal Tebliğinde yer alan İletkenlik, prolin, früktoz, glukoz, sakkaroz, diastaz sayısı, HMF esaslarına uygun olarak kavanozlanmaktadır.

Aksu Vital Kurumsal Logosu