Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 25 78
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Saçlarımız İçin Vitaminler

Saçlarımızın önemli ölçüde ihtiyacı olan vitaminlerin neler olduğunu ve bu vitaminlerin saçlarımız için ne tür faydaları olduğunu beraber inceleyelim.

Saçlarımız İçin Vitaminler

Saçlarımız hangi vitaminlere ihtiyaç duyar ve hangi vitaminler saçlarımız için olumlu etkiler doğurabilir inceliyoruz:

  • Biotin (B7 vitamini): Saçın büyümesini destekler ve saçların güçlenmesine yardımcı olur. Yumurta, badem, fındık, balık ve avokado gibi gıdalarda bulunur.
  • A Vitamini: Saç foliküllerinin sağlığını korur ve saçın yağ dengesini düzenler. Havuç, tatlı patates, ıspanak ve mango gibi beta-karoten açısından zengin gıdalarda bulunur.
  • C Vitamini: Saç derisinin sağlığını destekler ve kolajen üretimini artırır. Portakal, mandalina, brokoli, kırmızı biber gibi gıdalarda bulunur.
  • E Vitamini: Antioksidan özelliklere sahiptir ve saç derisinin sağlığını destekler. Fındık, badem, ıspanak, ayçiçeği tohumu gibi gıdalarda bulunur.
  • Demir: Saç dökülmesini azaltır ve saç foliküllerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Kırmızı et, tavuk, balık, kuru fasulye gibi demir açısından zengin gıdalar tüketmek önemlidir.
  • Çinko: Saç derisinin sağlığını korur ve saç büyümesini teşvik eder. Yumurta, kırmızı et, kabak çekirdeği, mercimek gibi gıdalarda bulunur.
  • D Vitamini: Saç foliküllerinin büyümesini teşvik eder ve saç derisinin sağlığını korur. Güneş ışığı, somon, sardalya, ton balığı gibi besinlerde bulunur.

Bu vitaminler ne kadar faydalı olsa da kullanımı öncesi kesinlikle bir uzmana danışmalı ve genel  bir bilgi alınmalıdır. Karşılaşılabilecek yan etkiler ve olumsuzluklar için bilgili olmak önemlidir. Herhangi bir alerjin durum ile karşılaşıldığında bir hekime danışmanızı tavsiye ederiz.

Aksu Vital Kurumsal Logosu