Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 25 78
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Cilde Faydası Olan Vitaminler

Vitaminlerin sağlığımızı olumlu etkilediğini biliyoruz. Peki cildimiz için faydası olan vitaminler nelerdir? Veya bu vitaminlerin cildimiz için özellikleri nelerdir sizlerle inceleyelim.

Cilde Faydası Olan Vitaminler

Cildimize olumlu etkisi olan vitaminler nelerdir? Ve vitamin kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri sizlerle inceleyelim:

E Vitamini 

Cildinize iyi gelen vitaminler denilince akla ilk gelen E vitaminidir. Antioksidanlar açısından zengin olan E vitamini ciltteki yara, sivilce ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olur. E vitamini aynı zamanda kuru ciltler için gerekli nem dengesini sağlar ve hasarlı cildin onarılmasına yardımcı olur. 

B5 Vitamini 

Patentol veya pantotenik asit olarak da bilinen B5 Vitamini özellikle kuru ve hassas ciltler için iyidir. Ciltteki kaşıntı ve kızarıklığı giderir. Ayrıca  B5 vitamini cilde gerekli nemi sağlar ve rahatlatır. 5) K Vitamini 

K Vitamini

K vitamini genç ve parlak cildin korunmasına yardımcı olur. Bu vitamin  elastin sentezini destekleyerek cilde elastikiyet kazandırır. Bu da ciltteki yara izlerinin kaybolmasını hızlandırır. Yaşlanma karşıtı etkileri vardır. Gözler de yenilenecek. Göz altındaki koyu halkaların ve koyu halkaların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

B3 Vitamini 

B3 Vitamini cildi ultraviyole ışınlarının  zararlı etkilerinden korur ve cilt tonunu eşitler. Cildinizin parıldamasını sağlar. Ayrıca cildi besler ve güçlendirir. Vücudumuz B3 vitaminini kendisi üretmese de vücudumuz  için oldukça önemlidir. Bu vitaminin eksikliği pullanma ve kuru cilt  gibi birçok soruna neden olur. 

F Vitamini 

Cildin koruyucu bariyerini güçlendiren F vitamini, yağlar ve omega-6 açısından oldukça zengindir. Bu vitamin seramid üretimini teşvik eder ve cildin nem dengesini korur. Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki ödemin azalmasına da yardımcı olur. 

Bu vitaminlerin haricinde bir çok doğal ürünün cilt sağlığına olumlu etkileri vardır fakat cilt sağlığınız konusunda atım atarken dikkat etmelisiniz. Cildinizin bir sorununu çözmek isterken geri dönülemez sorunlara sebep olabilirsiniz. Bu sebeple cildinizde bir sorun var ise bir uzmana danışmanızda fayda vardır.

Cilt bakımında nelere dikkat etmemiz gerektiğini sizlerle inceleyelim:

  1. Cilt tipinizi bilin: Cilt bakımını seçerken estetisyeninize veya dermatoloğunuza cilt tipinizi söyleyin. Cilt tipinize  uygun ürünleri seçmek başarılı cilt bakımının anahtarıdır. 
  2. Cildinize zarar vermekten kaçının: Cildinize bakım yaparken cildinize zarar vermemeye dikkat edin. Cildinize çok fazla baskı uygulamayın veya çok sert  ovalamayın. Ayrıca cilt bakımı için kullandığınız aletlerin hijyenik olmasına dikkat edin. 
  3. Düzenli cilt bakımı yapın: Cilt bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Düzenli  cilt bakımı cildinizi sağlıklı tutar ve yaşlanma belirtilerini azaltır.
  4. Güvendiğiniz bir yer seçin: Cilt bakımınızı yaptırmadan önce, cilt bakımınızı yaptırdığınız yerin veya ürünün güvenilir olup olmadığını kontrol edin. Cildinizi güvende tutmak için iyi bir üne sahip bir ürün seçmek önemlidir.  
  5. Yeni ürünleri kullanmadan önce test edin: Herhangi bir cilt bakım ürününü kullanmadan önce ürünü  küçük bir alanda test edin. Ürünün cildinizde herhangi bir reaksiyona neden olup olmadığını kontrol edin. 

Bu tür konularda dikkatli olmak cildinize en iyi şekilde bakım yapmanızı sağlayabilir. Fakat cildinizde olağan dışında bir rahatsızlık veya sorun ile karşılaşırsanız kendiniz çözüm aramak yerine bir uzmana başvurmanız önemlidir. Uzmanlar cildinizi için en iyi kararı verebilirler.

Aksu Vital Kurumsal Logosu