Hangi Vitamini Hangi Gıdadan Alabiliriz?

Vücudumuzun vitamin ihtiyacına göre hangi vitaminleri, hangi gıdalardan alabileceğimizi ve sizlerle inceleyelim.

Vitaminler insan sağlığı için oldukça önemlidir ve tüketiminin önemi bilinmektedir. Peki vitaminleri takviye gıda haricinde hangi gıdalardan alabiliriz sizlerle inceleyelim.

Hangi Vitamini Hangi Gıdadan Alabiliriz

Gıdaların içeriği vitaminlerin neler olduğunu ve özelliklerini sizlerle inceleyelim:

A Vitamini (Retinol):

B Vitamini:

B1 (Tiamin):

  1. Ayçiçek tohumu
  2. Kırmızı mercimek
  3. Fıstık
  4. Ekmek

B2 (Riboflavin):

  1. Badem
  2. Ispanak
  3. Süt ürünleri
  4. Yumurta

B3 (Niasin):

  1. Hindi eti
  2. Fındık
  3. Kahverengi pirinç
  4. Somon

B5 (Pantotenik asit):

  1. Avokado
  2. Mısır
  3. Tavuk eti
  4. Mantar

B6 (Piridoksin):

  1. Muz
  2. Hindi eti
  3. Patates
  4. Ceviz

B7 (Biotin):

  1. Yumurta
  2. Badem
  3. Maya
  4. Avokado

B9 (Folik asit):

  1. Yapraklı yeşillikler
  2. Portakal suyu
  3. Bezelye
  4. Mercimek

B12 (Kobalamin):

  1. Sığır eti
  2. Süt ürünleri
  3. Balık
  4. Yumurta

C Vitamini:

D Vitamini:

E Vitamini:

K Vitamini:

Fakat göz arda edilmemesi gereken konulardan bir tanesi de vitaminler ne kadar sağlıklı ve gerekli olsa da tüketiminde kesinlikle dikkat edilmelidir. Vitamin tüketimi öncesinde kesinlikle bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.