Göz Sağlığına Etkisi Olan Vitaminler

Vitaminleri hayatımız boyunca tükettiğimiz besinlerden alırız. Peki göz sağlığımız için önemli vitaminler nelerdir ve hangi besinlerde bulunur.

Vitaminlerin etkilerinden birisi ise göz sağlığı. Göz sağlığına etkisi olan vitaminlerin neler olduğunu ve bu vitaminlerin tükettiğimiz besinlerden hangilerinde oluğunu sizlerle inceleyeceğiz. Vitaminler ne kadar faydalı olsa da ilaç olmadığını hatırlatmakta fayda vardır. Eğer göz sağlığınız ile ilgili bir sorun yaşıyor iseniz ilk önce bir uzmana danışmanızda fayda vardır.

Göz Sağlığına Etkisi Olan Vitaminler

Gözlerimize etki eden vitaminlerin neler olduğunu ve bu vitaminlerin gözlerimiz için olan özelliklerini inceleyelim:

Göz sağlığımızı doğal olarak korumamız için etkili olan A, E, C ve B2 vitaminlerine ihtiyacımız vardır. Peki A, E, C ve B2 vitaminlerini hangi besinlerden elde edebiliriz. Sizlerle inceleyelim:

A Vitamini (Retinol):

E Vitamini (Tokoferol):

C Vitamini (Askorbik Asit):

B2 Vitamini (Riboflavin):

Bu besinlerin içeriğinde  A, E, C ve B2 vitaminleri yer almaktadır. Fakat bu besinleri tüketmek yeteri kadar vitamin alımına yetmeyebilir. Vitamin alımından önce test yaptırarak hangi vitamine ihtiyacınız olduğunu anlayabilirsiniz ve uzman bir doktor ile sağlıklı vitamin alımı yapabilirsiniz. Ayrıca göz sağlığı oldukça önemlidir bu sebeple gözleriniz ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız bir uzmana danışmanızda fayda vardır.